Netflix nedir, nasıl üye olunur?

Netflix ülkemizde nasıl kullanılır, ne işe yarar?

İlk kez Amerika'da bir DVD kiralama şirketi olarak başlayan Netflix, şu an dünyanın önde gelen medya merkezlerinden biridir. 1999 yılında üyelik sistemine geçen Netflix, 2015 yılı verilerine göre, 70 milyondan fazla aboneye ulaşmıştır. Şu an itibariyle bünyesinde binlerce içeriği bulunduran Netflix, abonelerine bu içeriklere sadece internet bağlantısıyla istedikleri yerden ulaşabilmelerine olanak sağlıyor. Bu da herhalde Netflix'in en büyük avantajlarından. Zaten son yıllarda bu tarz servislerin sayısı da artmaya başladı.
Aynı zamanda Netflix, bir süredir "özel" içerikler de üretmeye başladı. Mesela son zamanların popüler dizilerinden olan House of Cards, Daredevil ve Narcos vb diziler Netflix'in dağıtımcılığını üstlendiği diziler. Bunun gibi içeriklere ve fazlasına erişebileceğiniz Netflix, geçtiğimiz günlerde ise CES 2016 kapsamında aralarında ülkemizin de bulunduğu 130 yeni ülkede kullanıma sunulduğu duyurulmuştu.
Yani artık Netflix'in çevrimiçi içeriklerine ülkemizden de ulaşılabilecek. Ancak şu an itibariyle baktığımızda henüz ülkemizde hizmetin yeni olduğu için birçok içeriğe erişimimiz bulunmuyor. Şu an için Türkçe dublajlı veya altyazılı film sayısının 14'e çıktığını görüyoruz. Yani düne göre neredeyse 10 içerik eklenmiş. Bu sayının her geçen gün artması bekleniyor. Bunun yanında diziler de yavaş yavaş Türkçe altyazı desteğiyle birlikte ülkemizde izlenmeye sunulacak.

Yorumlar